Завршена је још једна позоришна сезона!

У сезони 2021/2022. Позориште „Бошко Буха“ извело је, још увек гостујући на сцени Театра „Вук“, 125 представа. Изведене су две премијере: „Бокешки Д мол“ Стевана Копривице у режији Милана Караџића на Вечерњој сцени, и „Чардак ни на небу ни на земљи“ Ане Ђорђевић у режији Јане Маричић на Сцени за децу. 

Представа „Чардак ни на небу ни на земљи“ учествовала је на фестивалу позоришта за децу ЗајеЧар, где је Теодора Ристовски добила награду за улогу Аждаје, а „Снежана и седам патуљака“ Љубивоја Ршумовића у режији Снежане Тришић учествовала је на фестивалу Позориште Звездариште.

Глумци Позоришта „Бошко Буха“ играли су представе и на гостовањима у Смедереву, Ћуприји, Зрењанину, Лазаревцу, Новом Саду и Бору.

Две представе имале су своја јубиларна извођења: „Поштени провалник“ Дарија Фоа у режији Милана Караџића и „Пепељуга“ Игора Бојовића у режији Иве Милошевић одигране су, у овој сезони, педесети пут. Такође, обележили смо чак 15 година од премијере представе “Крчмарица Мирандолина“, Карла Голдонија у режији Југа Радивојевића.

Припреме комада „Убиство у Оријент експресу“ Кена Лудвига, по роману Агате Кристи, а у режији Даријана Михајловића су у пуном јеку, па се премијера очекује већ почетком следеће сезоне. У овом чувеном кримићу, наша публика ће гледати Андрију Милошевића у улози Поароа, а поред њега играју чланови ансамбла Позоришта „Бошко Буха“ Катарина Гојковић, Виктор Савић, Борка Томовић, Јелена Тркуља, Катарина Марковић, Лена Богдановић, Владан Дујовић уз драге госте Игора Дамњановића, Миљана Прљету и Стефана Бундала. 

Представа „Хајди“, Милене Деполо по роману Јохане Шпири, у режији Ђурђе Тешић, учествовала је на јубиларном, 30. Которском фестивалу позоришта за дјецу као и на фестивалу Пургаторије у Тивту, у ревијалном програму.

Драга публико, желимо вам пријатно лето, и надамо се лепим и радосним сусретима у новој сезони.