Почиње нова сезона!

Ову нову сезону 2020/21. започињемо са посебном радошћу – прво, после велике паузе срећемо се поново са нашом драгом публиком и друго, обележавамо велики јубилеј – 70 година Позоришта Бошко Буха. 

За Дан Позоришта Бошко Буха, 13. октобар, припремамо премијеру представе „Снежана и седам патуљака“ Љубивоја Ршумовића у режији Снежане Тришић. Ако је неки писац за ових седамдесет година обележио Позориште Бошко Буха, али и оно њега, онда је то управо Ршум чији стихови говоре велику истину да је ово наше време „журно, јурно, фискултурно и бурно претерано“. Управо због тога застајемо да са публиком поделимо причу о одрастању која поручује да је најлепша она лепота која долази из дубине људског бића. Сигурни смо да ће наша публика уживати и у овој верзији приче о Снежани, омиљеној јунакињи многих детињстава.
Такође, поводом јубилеја Позоришта Бошко Буха припремамо Монографију, најсвеобухватнију до сада. У њој ће, из различитих углова, бити испричане фактографске али и веома личне приче из прошлости и садашњости Позоришта, уз наду да ћемо и у будућности наставити мисију коју су нам оставили оснивачи и сви важни уметници који су у њено обликовање уложили све време, ентузијазам, труд и дар. Призивамо у сећање Гиту Предић Нушић, Ђурђинку Марковић, Србољуба Лулета Станковића, Мирослава Беловића, Паола Мађелија, Дејана Мијача, а Љубивоје Ршумовић, Ивана Димић, Милан Караџић, Јагош Марковић, Татјана Мандић Ригонат, Игор Бојовић написали су, свако из свог угла, специјално за ову Монографију своја размишљања о Бухи. Разговарали смо и са некадашњим и данашњим члановима ансамбла, који су обележили и данас обележавају одрастање наших најмлађих суграђана.
Добро познате представе за нашег репертоара Сцене за децу и Вечерње сцене наставићемо да играмо на сцени Театра Вук, уз поштовање свих мера заштите публике и наших запослених.
Уђимо заједно и у ову сезону – радосно и опрезно!

Ваше Позориште БОШКО БУХА