КОНКУРС ЗА ОРИГИНАЛНИ ДРАМСКИ ТЕКСТ ЗА ДЕЦУ

Позориште ”Бошко Буха” у сарадњи са БЕЛЕФ-ом расписује први КОНКУРС ЗА ОРИГИНАЛНИ ДРАМСКИ ТЕКСТ ЗА ДЕЦУ!

Право учешћа на конкурсу имају драмски писци и списатељице до 35 година, држављани Србије и Републике Српске.


Жири ће донети одлуку о три најбоља оригинална драмска текста за децу узраста до 10 година, а основни критеријуми приликом одличивања биће уметничка вредност комада, његова оригиналност и, посебно, разумевање публике којој се комад обраћа.


Право учешћа имају само оригинални (не драматизације прозне литературе за децу), необјављени и неизвођени текстови.


Освајање првог, другог и трећег места на конкурсу подразумева новчану награду и јавно читање комада у извођењу глумаца Позоришта ”Бошко Буха”, као један од програма БЕЛЕФ-а, а Позориште ”Бошко Буха” ће учествовати у промоцији најуспешнијих комада пријављених на конкурс.


Конкурс је анониман. Одштампан комад, у једном примерку, под шифром, треба оставити на билетарници Позоришта ”Бошко Буха”, која се тренутно налази у Театру ”Вук”, на Булевару Краља Александра 77а. Зарад обезбеђивања анонимности конкурса, документ не сме да садржи никакав контакт или име аутора/ауторке, већ само наслов драме и шифру. У посебној коверти оставити решење шифре (шифра под којом је предат комад, име и презиме аутора/ауторке, контакт телефон и е-маил адреса). Исти аутор може послати највише два драмска текста.


Рок за предају текстова је 9. мај 2024. до 12 часова.
Текстови приспели на конкурс се не враћају ауторима.
Одлуку о добитницима награда жири ће донети до 20. јуна 2024. године.