Јубиларно извођење представе „Аладинова чаробна лампа“

Представа Позоришта „Бошко Буха“, „Аладинова чаробна лампа“, по комаду Николаса Стјуарта Греја, у режији Милана Караџића, одиграће се јубиларни педесети пут у недељу 20. новембра у Театру Вук, где Позориште „Бошко Буха“ већ шест година изводи своје представе.

Представа је премијерно одиграна 2017. године, а претходна верзија, коју је такође поставио Милан Караџић је од своје премијере, 2007. године, имала више од сто извођења. Ова чувена прича из „1001 ноћи“ прати одрастање ситног уличног лопова, Аладина. Наравно, ту је и неизбежни Дух из чаробне лампе, али у овој верзији Аладин схвата да је једини начин да коначно одрасте и да околина почне да га схвата озбиљно, да уради нешто велико и племенито без његове помоћи – потпуно сам. Тако захваљујући својој одлучности и храбрости, а не уз помоћ неке велике силе иза које се скрива, Аладин ослобађа принцезу и осваја њену љубав. 

У представи играју Ђорђе Кадијевић (Аладин), Стефан Бундало (Дух), Ања Павићевић (Принцеза), а поред њих ту су Александра Симић, Бранислав Платиша, Боба Латиновић, Марко Павловић, Алекса Марковић и Ђорђе Стојковић. Сценограф је Борис Максимовић, костимограф Драгица Лаушевић, композитор Љубомир Нинковић, а кореограф Марија Миленковић. Аутор видеа је Игор Марковић.