О представи

Ову урнебесну фарсу-комедију-водвиљ написао је 1958. године недавно преминули нобеловац Дарио Фо. Био је један од најплоднијих, најпревођенијих и најигранијих драмских писаца и целом свету. Фоов стил карактерише смисао за парадокс на коме гради своју сатиру уперену против институција, корупције, лицемерја католичке цркве, система уопште, и то га чини актуелним на свим меридијанима, у сваком тренутку. Његов театар налази корен у бруталној ренесансној комедији, исказујући основну идеју да се ништа у човековој себичности не мења упркос културном напретку.

Сиже овог комада је врло једноставан: Провалник улази у стан имућног човека (иначе одборника градске скупштине), а у послу га омета телефон који константно звони.

Немајући куд, он се јавља, а са друге стране је нико други до – његова жена. Тек што реши тај проблем, Провалник поново бива ометен у реду неочекиваним повратком власника стана и његове љубавнице. Ово је само почетак комично-водвиљског заплета, а како комад одмиче, препреке ка извршењу започетог посла бивају све веће и све комичније.

ПРЕВОДИЛАЦ И ДРАМАТУРГ Милена Деполо

СЦЕНОГРАФ Борис Максимовић

КОСТИМОГРАФКИЊА Драгица Лаушевић

КОМПОЗИТОР Саша Милошевић

СЦЕНСКИ ГОВОР др Љиљана Мркић Поповић

ОРГАНИЗАТОРКА Наташа Карановић

ИНСПИЦИЈЕНТКИЊА И СУФЛЕРКА Ана Бaта

Лица

ПРОВАЛНИК Александар Радојичић

ПРОВАЛНИКОВА ЖЕНА Катарина Марковић

ЧОВЕК Виктор Савић

ЖЕНА Борка Томовић 

АНА Александра Томић / Теодора Ристовски

АНТОНИО Немања Оливерић

ДРУГИ ПРОВАЛНИК специјални гост