О представи

Од оснивања 1950. године до данас, заштитни знак Позоришта “Бошко Буха” је бајка, испричана на класичан или модеран начин. Зато смо одлучили да се и за новогодишње празнике нашој публици обратимо управо бајкама. Одломци из бајки “Мала сирена”, “Успавана лепотица”, “Мачак у чизмама” и “Снежна краљица” чине ревију “Од бајке до бајке”.

Други заштитни знак Позоришта “Бошко Буха” је музика која се памти. Зато ће се у представи “Од бајке до бајке” чути музика коју је Александар Локнер, композитор са којим наша кућа најчешће сарађује, компоновао за наше представе. Локнеровој музици се једнако радују и деца и одрасла публика.

Трећи заштитни знак нашег позоришта је јак визулени утисак, па је тако “Од бајке до баке” и ревија најлепших костима које су за наше представе креирали наши најзначајнији костимографи, а за ову прилику их је одабрала Драгица Лаушевић.

И, на крају, најважније. Заштитни знак Позоришта “Бошко Буха” је и сарадња са студентима ФДУ и тек дипломираним глумцима, која јему овој представи достигла врхунац. Поред наших младих колега који већ имају улоге у Бухи, Ђорђа Кадијевића и Марка Павловића, у овој представи игра чак 10 младих глумица, студенткиња треће и четврте године ФДУ, из класа Петра Бенчине и Марије Миленковић. Сигурни смо да је сарадња са њима тек почела и унапред се радујемо њиховим новим улогама…

КОМПОЗИТОР И АРАНЖЕР Александар Локнер

ИЗБОР КОСТИМА Драгица Лаушевић

СЦЕНСКИ ПОКРЕТ Небојша Громилић

ИНСПИЦИЈЕНТ И СУФЛЕР Марко Ранчић

ОРГАНИЗАТОРКА Татјана Перовић 

АСИСТЕНТКИЊА КОСТИМОГРАФКИЊЕ Анђела Бајагић 

АСИСТЕНТКИЊА ОРГАНИЗАТОРКЕ Милица Цветковић

Лица

У представи играју Ђорђе Кадијевић, Марко Павловић, Невена Игњатовић, Нина Недић, Оља Николић, Христина Татић, Хелена Павић, Нађа Дулић, Анђела Крибл, Невена Михаиловић, Наталија Степановић, Милица Лучић