О представи

Као своју прву премијеру у сезони 2012./2013., Позориште Бошко Буха је извело римејк чувене представе „Царев заточник“ из 1995. године. Ова етно бајка писца Миодрага Станисављевића у режији Милана Караџића била је веома успешна код публике, али и код стручне јавности – освојила је чак три Стеријине награде: Милан Караџић за режију, Александар Локнер за музику, и Олга Одановић за улогу бабе Полексије.

Класична прича за децу, о заточницима, односно јунацима, који се у царево име боре против џина а за узврат им је обећана рука принцезе, смештена је у сасвим посебан миље, међу сеоске младиће и девојке који овој причи дају посебан шарм и нови поглед на ову причу. Раскошан и богат језик којим вешто барата велики писац Миодраг Станисављевић, чини комад „Царев заточник“ вредном литературом за децу, и савршен материјал за глумачку говорну вештину и сценску игру.

Због великог успеха и несумњивог уметничког квалитета, ова представа се, у новој подели, враћа на редован репертоар Позоришта Бошко Буха. После претходне поделе у којој су били Горан Шушљик, Драгољуб Денда, Ана Софреновић, Иван Јевтовић и други, и данашња глумачка екипа обећава одличну представу за најмлађе.

ДРАМАТУРГ Милена Деполо

СЦЕНОГРАФ Герослав Зарић

КОСТИМОГРАФ Божана Јовановић

МУЗИКА Александар Локнер

КОРЕОГРАФ Небојша Громилић

ОБНОВА КОСТИМА Студио за дизајн Конструкт, Ивана Васић и Ивана Шешлија

ОРГАНИЗАТОР Тања Перовић

АСИСТЕНТ КОРЕОГРАФА Елена Громилић

АСИСТЕНТ ОРГАНИЗАТОРА Тамара Милосављевић

ИНСПИЦИЈЕНТ Жељко Јаћић

СУФЛЕР Слободан Поповић

Лица

ЦАР ПТРПТРПТИСЛАВ Владан Дујовић

ПРИНЦЕЗА ЈЕВДОКИЈА Маја Лукић

ЦАРЕВА ЛУДА Дејан Луткић

ДВОРСКА ДАМА Ивана Локнер

ЏИН Александар Радојичић

БАБА ПОЛЕКСИЈА Јелена Тркуља

ЈОВАН Урош Јовчић

МИТАР ПЈЕВАЦ, ратар Марко Мак Пантелић

ГЛАСНИК СТАНИПАНИСЛАВ Милош Влалукин

МАГАРАЦ ЊАКО Нина Здравковић

Коњ; даме; сељанке; Јелена Давидовић, Марија Михаиловић, Наташа Ненадић, Марина Пирнат, Тамара Милосављевић, Ана Бата, Сунчица Симић

 ПАМЕТАРИ Михаило Тодоровић, Слободан Поповић