О представи

Није срећа бити затрпан најскупљом одећом, свим слаткишима овог света, играчкама најновије генерације. Или најстарије, ако којим случајем баш то пожелимо. Срећа је имати око себе праве пријатеље.

Тома има све, и више од тога, и није срећан. Киша је власница само своје богате маште и великог срца. И срећна је. Када се њих двоје упознају, и када му се неко коначно обрати са топлином, разумевањем и шармом, Томино срце почиње да куца убрзано. И он почиње да се смеје. И полако учи да осећа радост живота. Тако почиње ова прича о пријатељству. О потреби да нас неко воли, и о потреби да ми неког волимо. Ако немамо то, ми немамо ништа.

Ова представа настаје из наше жеље да будемо Киша. Свој деци. И малој, и великој, и оној без проблема, и оној која имају проблеме да одрасту, да се развију, да се изразе. Њима је Киша најпотребнија. И ми им дајемо „Кишу“.

сценографија МАДА Студио

композитор Александар Локнер

кореограф Небојша Громилић

костим Студио за дизајн Конструкт - Ивана Васић и Ивана Шешлија

дизајн светла Срђан Цветковић

организатор Јована Савић

асистент организатора  Бисенија Мрдаковић, Јелена Добрковић

израда лутке Зорана Милошаковић и Весна Балаћ       

инспицијент  Миљан Миљановић

суфлер Жељко Јаћић

Лица

КИША Мина Ненадовић, Маја Јовановић

ТОМА Вељко Кнежевић, Данило Миловановић

ГАЊА  Андријана Оливерић

МАНУШ Милорад Мандић Манда

ТОМИНА МАМА Јелена Тркуља

ТОМИН ТАТА Владан Дујовић

ДАДА Боба Латиновић

НЕСПРЕТНИ СТОЛАР Дејан Луткић

Циркуски играчи, певачи, забављачи, собарице, кувари, домари и остала послуга, улични шетачи  Ивана Бербер, Марија Андрић,Ивана Бајровић, Јелена Давидовић, Маја Краговић, Александра Тодоровић, Тибор Шмит, Немања Наумоски, Марија Маихаиловић, Драгиша Драча, Наташа Ненадић

ЛУТАК ЧАЂА (анимација) Горан Баланчевић