Сезона 2020/2021. је наша седамдесета по реду!

Драга публико,

Позориште Бошко Буха је сезону 2019/2020. започело премијером представе “Коњић Грбоњић” браће Пресњаков у режији Иве Милошевић. Премијера драмске адаптације ове велике руске бајке Петра Павловича Јершова, игране са великим успехом и у московском Художественом театру, одржана је 13. октобра, чиме је Позориште Бошко Буха званично ушло у своју јубиларну, седамдесету сезону.

Следећа премијера, одржана 14. децембра 2019. године, била је “Немушти језик” Миодрага Станисављевића у режији Милана Караџића. Нова сценска верзија ове народне бајке, коришћењем нетрадиционалног сценског језика, комуницира са младом публиком на њој интригантан и узбудљив начин.

У 2020. започет је рад на представи “Снежана и седам патуљака” Љубивоја Ршумовића у режији Снежане Тришић. Рад на овој представи је прекинут због пандемије вируса COVID-a 19, а премијера је планирана 13. октобра 2020, чиме би званично била обележена 70. година рада Позоришта. Тада је планирана и промоција монографије, чија припрема је у току, а коју уређује Милена Деполо, драматург Позоришта Бошко Буха, у сарадњи са Аном Јанковић, драматургом.

Позориште Бошко Буха је, и ове сезоне, изводило своје представе у Театру Вук, а гостовало је у Новом Саду, Нишу, Пећинцима, Бору, Алексинцу и Смедереву, а ван граница Србије – у Тивту.

Представа „Оливер Твист“ Чарлса Дикенса у драматизацији Милене Деполо и режији Милана Караџића учествовала је на фестивалу Позориште Звездариште, где је добила прву награду публике, а представа „Питам се, питам, колико сам битан“, по причи Ерленда Луа, у драматизацији Милене Деполо у режији Јане Маричић, учествовала је на Зимском позоришном фестивалу за децу у Алексинцу, где је Јелена Тркуља освојила Награду за глумицу фестивала, за креацију неколико улога у представи.

Надамо се да ћете и даље бити уз нас, јер за вас постојимо свих ових седамдесет година!

Ваше Позориште БОШКО БУХА