Нове награде за ''Питам се, питам, колико сам битан''

На недавно завршеном 27. Которском фестивалу позоришта за дјецу стручни жири у саставу: Ана Тасић, Мирко Радоњић и Морана Доленц донео је одлуку да Позоришту Бошко Буха додели две награде, за представу ''Питам се, питам, колико сам битан'' Ерленда Луа, у режији Јане Маричић.

Награда за изврсну изведбу - Стефан Бундало и Александар Милковић, за партнерски однос.

Образложење: Однос између оца и сина је овде кључан за њену динамику и емотивност, што је њен основни смисао. Игра је заснована на деликатној изражајности која ствара веома упечатљив однос између ова два лика, а који се кроз развој радње функционално мења. Приказ њиховог заједничког пута је и приказ заједничког сазревања и мењања, опипљивог међусобног утицаја.

Награда за ауторски рад - Милена Деполо, за драматургију.

Образложење: Драматургија обезбеђује чисто, прецизно и динамично вођење приче, без вишкова или падова у темпу. На сцени се виртуозно критички гради приповест о потреби за очувањем особености и индивидуалности, у друштву које системски негује неискреност, снобизам и нездраву компетативност. Нарочито је важна чињеница репертоарског искорака ове продукције, смелост да се на сцену постави једно неуобичајено дело за младе, изван поља очекиваних, познатих наратива.

Честитамо нашим драгим колегама!