Нове награде за ''Питам се, питам, колико сам битан''

15. јул 2019.
Нове награде за ''Питам се, питам, колико сам битан''

На недавно завршеном 27. Которском фестивалу позоришта за дјецу стручни жири у саставу: Ана Тасић, Мирко Радоњић и Морана Доленц донео је одлуку да Позоришту Бошко Буха додели две награде, за представу ''Питам се, питам, колико сам битан'' Ерленда Луа, у режији Јане Маричић.

Награда за изврсну изведбу - Стефан Бундало и Александар Милковић, за партнерски однос.

Образложење: Однос између оца и сина је овде кључан за њену динамику и емотивност, што је њен основни смисао. Игра је заснована на деликатној изражајности која ствара веома упечатљив однос између ова два лика, а који се кроз развој радње функционално мења. Приказ њиховог заједничког пута је и приказ заједничког сазревања и мењања, опипљивог међусобног утицаја.

Награда за ауторски рад - Милена Деполо, за драматургију.

Образложење: Драматургија обезбеђује чисто, прецизно и динамично вођење приче, без вишкова или падова у темпу. На сцени се виртуозно критички гради приповест о потреби за очувањем особености и индивидуалности, у друштву које системски негује неискреност, снобизам и нездраву компетативност. Нарочито је важна чињеница репертоарског искорака ове продукције, смелост да се на сцену постави једно неуобичајено дело за младе, изван поља очекиваних, познатих наратива.

Честитамо нашим драгим колегама!

Међународна порука за Светски дан позоришта

Светски дан позоришта за децу и младе

Са вама и у ванредним околностима!

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПУБЛИКУ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ