Најава нове сезоне

Поштована публико, Позориште Бошко Буха сезону 2019/2020. започиње премијером представе „Коњић Грбоњић" бpaћe Пресњаков у режији Иве Милошевић.

Иако први пут на репертоару Позоришта Бошко Буха, ова стара руска бајка и представа која је по њој настала на многе начине настављају традицију коју ово позориште неryје од свог оснивања до данас. Премијера представе је заказана за 13. октобар који је и Дан позоришта Бошко Бух, и том премијером ова кућа навршава шездесет деветy, и почиње да одбројаеа јубиларну, седамдесету, годину свог рада. До краја 2019. rодине изаћи ће још једна премијера, представа „Немушти језик" Миодрага Станисављевића у режији Милана Караџића. Позориште Бошко Буха већ неколико деценија негyје, и увек се радо враћа комадима овог великог песника, који су увек били занимљиви за публику, али су и Позоришту доносили награде на иајважнијим позоришним фестивалима. 
У наставку ове сезоне, најављујемо сарадњу са признатим уметницима који су значајније делове својих каријера провели у Позоришту Бошко Бухa u учествовали у обликовању његове историје, попут Љубивоја Ршумовића, Јагоша Марковића и других.

Видимо се у позоришту!