О представи

Робин Худ, јунак енглеских средњевековних прича, одметник из Шервудске шуме у близини Нотингема, због свог опредељења да “краде од богатих и даје сиромашнима”, остао је забележен као вечити борац за људска права и универзални симбол правде. На легендама о њему одрастале су генерације, не само у Енглеској, већ широм света.

Прича о њему и његовим подвизима, биће испричана у форми представе у представи, која је увек атрактивна за позоришну игру, и инспиративна како глумцима, тако и публици.

Комад је, по мотивима романа Хенрија Гилберта, Александра Диме и Џона Финмора, написао Слободан Обрадовић, а представу режира Вељко Мићуновић. Сценограф је Весна Поповић, костимограф Марија Марковић Милојев, композитор је Ирена Поповић, а кореограф Небојша Громилић. Насловну улогу игра Александар Вучковић, а Лејди Маријану Јелена Тркуља. Највеће непријатеље Робина Худа, Принца Џона и Шерифа од Нотингема, играју Виктор Савић и Немања Оливерић. У представи играју и Катарина Гојковић, Михаило Лаптошевић, Бранислав Платиша, Ђорђе Марковић, Драга Ћирић, Ненад Ненадовић, Михаило Перишић и Михајло Јовановић.